Bezlepkové výrobky

Co je vlastně slovo celiakie, které je dnes často skloňovaným pojmem nejen v odborné literatuře?
Příčina spočívá v nesnášenlivosti organizmu na lepek – gluten. Jedná se o směs dvou bílkovin, obsažených v běžných obilovinách (pšenice, žito, ječmen,oves). Tato intolerance je trvalá, tím pádem je nutno upravit jídelníček. Na bezlepkovou stravu reaguje organizmus příznivě a velice rychle si na ni navykne.

Proto jsme pro Vás připravili široký výběr potravin, které lepek neobsahují. Jsou to produkty vyráběné převážně z kukuřice, rýže, amaranthu, pohanky, z různých druhů luštěnin nebo pseudoobilovin. Naleznete u nás bohatý výběr z mouk, těstovin, pečiva, luštěnin, křupek, krekrů i sladkých mlsek.

Zobrazení 1–12 z 274 výsledků