RAW potraviny

Za RAW – živou stravu označujeme potraviny, které nejsou tepelně ani chemicky upravované. Tím si vstupní suroviny zachovávají všechny živiny včetně enzymů, vitamínů a minerálních látek. Jídlo je lehce stravitelné, má mnohem výraznější chuť, vůni i aroma. Tělu dodá obrovskou dávku energie, což napomáhá k vyšším psychickým i fyzickým výkonům, soustředěnosti a zmírňuje únavu.

Vařené, pečené či smažené jídlo ztrácí většinu živin. Navíc vyšší tepelnou úpravou dochází u syrových potravin, které jsou zásadotvorné, k přeměně na potraviny kyselinotvorné. Tak vzniká dnes tolikrát skloňované překyselení (acidóza) organizmu.

V dnešní době existuje spousta kombinací raw potravin, z kterých lze připravit plnohodnotné snídaně, lahodné obědové menu, odpolední svačinky nebo něco malého na mlsání. Jídelníček se odlehčí, neboť zpravidla neobsahuje živočišné složky, lepek ani žádná umělá dochucovadla a náhražky.

Konzumace syrové stravy je zcela přirozený způsob jídla, který napomáhá k úpravě tělesné hmotnosti, pročistění organizmu, zjemnění pleti, zlepšení kvality nehtů i vlasů, postupné eliminaci zdravotních onemocnění a k celkovému posílení imunity.

Přechodem k syrovému stravování nastává detoxikace organizmu, proto je důležité dbát na postupný přechod k RAW FOOD.

Zamyslete se nad stravou, kterou nejčastěji jíte a dopřejte tělu více živého jídla.

Dobrá nálada, psychická pohoda, úsměv na tváři a přitom plné bříško, to všechno s RAW potravinami.

Zobrazení 1–12 z 83 výsledků